Coaching


COACHING
MEGKÖZELÍTÉSÜNK


A vezetőknek nap, mint nap kemény elvárásokkal kell megküzdeniük. Erősödő hazai és nemzetközi verseny, folyamatosan megújuló üzleti környezet, állandó változások, folyamatos fejlődés, lépéstartás. Mindez magas kompetenciákkal és szuverenitással rendelkező vezetőket követel.

Ugyanakkor a vezetői szerep erős változás alatt áll: a vezetőkkel szembeni elvárás ma már egyre inkább az, hogy leader-ként csapatuk motivációs motorjává és értékhordozó példaképeivé váljanak. Ahhoz, hogy e követelménynek megfeleljenek, folyamatosan erősíteniük kell vezetői kompetenciáik szintjét.

Itt kezdődik a coaching - mint támogató, fejlesztő folyamat - munkaterülete. A coach tanácsadója, trénere és bizalmasa a "játékosnak" - akár a sportban. Minél keményebb a játék, annál hasznosabb a coach támogatása. A cél, hogy a vezetőt a pozíciójában célzottan és személyre szólóan készítsük fel a legkülönfélébb helyzetek sikeres megoldására.

 

A COACHING FÓKUSZTERÜLETEI

 

MIT NYÚJT ÖNNEK A G.T. PERSONUM COACHING?


A G.T. PERSONUM Coaching a gyakorlatban jól alkalmazható, konkrét támogatást nyújt aktuális vezetői problémák feldolgozásához, új vezetői szemléletmódok elsajátításához, a legújabb vezetői módszerek, eszközök bevezetéséhez valamint kompetenciák fejlesztéséhez.


A coaching során kialakuló új vezetői szemléletmód korszerű leadership módszerek befogadását és azok hatékony alkalmazását támogatja. A coaching céljai között kiemelten szerepel az individualitás és az együttműködés közötti harmónia megteremtése, a kreativitás, a problémamegoldó képesség és az alkalmazóképesség erősítése.


A coaching „a saját bölcsesség” kibontását helyezi előtérbe. A folyamat a személyes fejlődésben, változásban segít, de nem tanítást nyújt.

Rövid, megoldásközpontú coaching megközelítésünk révén gyors eredmények érhetők el vezetői nehézségek megoldásában, hatékony vezetési eszközök kiterjesztésében. A coaching ülések stílusa és ütemezése a konkrét vezetői problémákhoz, prioritásokhoz és időkorlátokhoz igazítottan, személyre szabottan kerül lebonyolításra.


A G.T. PERSONUM coach speciálisan képzett és széleskörű vezetői illetve tanácsadói tapasztalattal rendelkező szakértő, aki egy egyenrangú partnerkapcsolat keretében működik együtt ügyfelével iránymutatásban, inspirációban és támogatásban. A coach szerepe a folyamatban az, hogy a partner megoldandó vezetői problémáihoz és fejlesztési területeihez aktuálisan kapcsolódó kérdések, felvetések és visszacsatolások révén olyan innovatív, pozitív munka- és gondolkodásmódot és alakítson ki, amely rövid és hosszú távon is konkrét megoldásokhoz és szemléletbeli megújuláshoz vezet.