Tréning

Tréningjeink fejlesztése során a legkorszerűbb nemzetközi tréningmódszertanokból merítünk. Trénereink korszerű tudása, stabil személyisége és tapasztalati háttere valamint a precízen kidolgozott fejlesztési módszerek és eljárások együttesen képesek új viselkedési és működési formák meghonosítására az egyén és a szervezet szintjén.

GYAKORLAT FÓKUSZÚ FEJLESZTÉS

Tréningjeink 25 %-ban tartalmaznak elméleti és 75 %-ban gyakorlati megközelítéseket. Az elmélet és a gyakorlat is testre szabottan vállalat– és üzletág-specifikus fókuszú, nem dolgozunk panelekkel, konzervekkel.

Minden egyes gyakorlati elem feldolgozása önismereti fókusszal történik, azaz minden résztvevő a személyes praxisához tudja igazítani a feldolgozott témaköröket. Olyan módszertanokkal dolgozunk amelyek erőteljesen gyakorlati fókuszúak, törekszünk az elsajátított tudás és képességek azonnali alkalmazhatóságára.

A következő szempontok alapján építjük fel módszertanunkat:

  • élményt nyújtson a résztvevőnek,
  • a személyes és a csoportban fellelhető erőforrásokat, az együttműködés erőit, a meglévő tudásokat, tapasztalatokat aktivizálja,
  • eredményorientált legyen, azaz egyrészt az azonnali felhasználás lehetőségének sikerélményét biztosítsa, másrészt a fejlesztés célját mindvégig szem előtt tartsa,
  • legyen ritmusa a tanulási csatornák tudatos intervallumok szerinti váltakoztatása révén,
  • adjon lehetőséget az önszervezésre - a résztvevőknek lehetőséget biztosítunk abban, hogy a gyakorlatok feldolgozási szempontjait meghatározzák, a feldolgozási fókuszokat, aspektusokat befolyásolják, ezzel a dialógus alapú fejlesztés filozófiáját honosítjuk meg a tréningek keretében.
    x

 

EREDMÉNYESSÉG TÁMOGATÁS

Tréningjeink a szervezeti eredményességet támogató témakörök széles skáláján kínálnak a hétköznapok gyakorlatában azonnal alkalmazható megoldásokat. Ez azt a lehetőséget biztosítja tréningjeink résztvevőinek, hogy optimális időkeretek között magas ár-érték arány mellett tartósan fejleszthessék kompetenciáikat.

Kínálatunk széles skálájával a lehető legnagyobb mértékben felkészültünk az Ön kérdéseire. Országszerte megszervezett tréningjeink elmélyített nemzetközi know-how-t valamint olyan kompetenciákat és tudást kínálnak, amelyek hozzájárulnak az Ön eredményes fejlődéséhez.

PROGRAM-FEJLESZTÉS

Tréner és tanácsadói csapatunk a legnívósabb nyugat-európai módszertani műhelyekben képződik, könyvtárunkban pedig megtalálhatók a legkorszerűbb angol ill. német nyelvű szakirodalmak, melyek ma a legátfogóbb és legmélyebb ismereteket és módszertanokat tartalmazzák az európai nívójú tréneri és tanácsadói tevékenységhez.

Szakértői csapatunk folyamatosan elemzi a releváns témákat és trendeket itthon és nemzetközi környezetben. Az elemzés alapján a valós és reális igényekre dolgozunk ki tréningprogramokat. Tréningjeink tartalmát folyamatosan felülvizsgáljuk és módosítjuk, annak érdekében, hogy Ön mindig a naprakész nemzetközi standard-ek szerinti szakmai ismereteket sajátíthassa el.

TRÉNING-KONCEPCIÓK ÉS TANULÁSI MÓDSZEREK

Tréningjeink színvonalas, a nemzetközi standard-ek szerinti aktuális tartalmakat és gyakorlatorientált feladatmegoldásokat kínálnak. A differenciált tanulási módszerek alkalmazása megteremti az optimális transzfer, azaz a tudás gyakorlati alkalmazásának feltételeit.

TRÉNINGANYAGOK

Valamennyi tréningünkhöz színvonalas nyomtatott segédanyagot biztosítunk. Tréningjeinken saját fejlesztésű kérdőívekkel dolgozunk, melyek támogatást adnak a résztvevőknek abban, hogy azonosítani tudják fejlesztendő területeiket egy adott témakörön belül. Anyagaink segítségével Önnek módjában áll a részleteket mélyebben tanulmányozni, a tanultakat bármikor felfrissíteni.

A TRÉNINGFOLYAMAT 4 FÁZISA
 

1. Előkészítő fázis

Tréningjeink előkészítésének első lépéseként átfogó módszereink segítségével elemezzük a kiinduló helyzetet, rögzítjük a megrendelő elvárásait, kérdőívekkel és interjúkkal elemezzük a tréning célcsoportját.

2. A tréningprogram kidolgozása

A birtokunkba jutott információk elemzését követően meghatározzuk a fejlesztési célokat, kidolgozzunk a tréning anyagát és módszertanát. Igény szerint rövid prezentáció során bemutatjuk a tréning programját és a használt módszereket a megrendelő cég vezetőjének, HR vezetőjének ill. kijelölt munkatársainak. Észrevételeiket beépítjük a tréning anyagába.

3. A tréningprogram lebonyolítása és értékelése

A megrendelő által megjelölt helyszínen ill. általunk javasolt helyszínen lebonyolítjuk a tréninget. A tréning végén szóban és írásban kérünk értékelést a tréning anyagáról, a használt módszerekről, az anyag gyakorlati alkalmazhatóságáról, a trénerek felkészültségéről, stílusáról, rugalmasságáról, hitelességéről.

4. Alkalmazás támogatás

A tréning lebonyolítását követő meghatározott időtartamban kérdőíves felmérést végzünk az elsajátított ismeretek gyakorlati felhasználásáról a mindennapi munkában. Kiemelt figyelemmel kísérjük az átadott tudás alkalmazását, integrálását, a képességek reális fejlődését. Az elsajátított tudás alkalmazásának támogatására egyedi transzfer módszertannal rendelkezünk, amely lehetőséget nyújt a Megbízó számára a ROI (return on investment) mérésére is. A transzfer programok során az érintettekkel közösen személyre szóló akcióterveket dolgozunk ki, melyek segítségével a résztvevők a mindennapi munkában is képesek lesznek szinten tartani és továbbfejleszteni a megcélzott kompetenciáikat.

x

 

PROFESSZIONÁLIS TRÉNEREK

Trénereink valamennyien tapasztalt gyakorlati szakemberek, akik jól ismerik Megrendelőink legfontosabb és legsürgetőbb kérdéseit, igényeit és pontosan ismerik a tudás informatív, izgalmas, élményfókuszú és gyakorlatközeli átadásának módját.

KORLÁTOZOTT CSOPORTMÉRET

A hatékony tanulás csak átlátható csoportokban valósulhat meg, ezért tréningjeinken korlátozzuk a résztvevők számát.

TRÉNING-HELYSZÍNEK

A nyugodt koncentráció ideális légkört teremt a tréingek sikeres lebonyolításához. Ezért tréningjeinket csakis olyan szállodákban bonyolítjuk le, amelyek kellemes, a tanulási folyamatot támogató körülményeket tudnak biztosítani. Valamennyi rendezvényünkhöz általunk kipróbált és minősített szállodákat ajánlunk Önnek. Rendezvényeinket országszerte központi fekvésű szállodákban tartjuk, így valamennyi helyszín könnyen megközelíthető, függetlenül attól, hogy Ön autóval vagy tömegközlekedési eszközzel érkezik.